Assign a menu at Appearance > Menus
Vlees op de Barbecue voor zomergerechten
FOOD, Uncategorized

Zomerse gerechten 2018

Sharing is caring!

De zomer is al enige tijd bezig waardoor je misschien een beetje inspiratieloos bent geworden voor zomerse gerechten. In deze blog geven we je wat nieuwe inspiratie voor zomerse gerechten.

Het fijne aan de zomer is er geen zware wintergerechten gegeten hoeven te worden, maar juist ruimte geeft voor salades. Een salade geeft dat frisse zomer gevoel in plaats van een stampot. Zomerse gerechten zijn dan vaak ook koude gerechten. Een voorbeeld van een koudgerecht is een pasta salade. Een pastasalade geeft veel ruimte om te variëren waardoor het meerdere keren per week kan worden gegeten. Zo kan je een zomerse pastaslade maken met gerookte kip of zalm. Ook kan je kiezen voor een andere soort pasta.

een pastasalade als zomergerecht

In de zomer wil je zeker niet te lang bezig zijn met voorbereiden van eten aangezien je wil genieten van de zonnestralen. Een salade hoeft niet veel tijd te kosten, echter is 7 dagen per week salade ook geen optie. Een luchtig en fris gerecht dat snel klaar kan zijn is een gerecht met couscous. Couscous is vaak binnen enkele minuten al klaar en vormt in de zomer een goed alternatief voor de aardappel. Bij couscous kun je namelijk ook bijna elke groente, vlees en vis toevoegen.

Couscous wat met alles te combineren is

Bij vleesgerechten in de zomer moet je gelijk denken aan barbecueën. Echter zijn hier ook alternatieven voor. Zo kan kip met honing een welkome afwisseling zijn of een brochette van worst en rundvlees. Al met al zijn ver veel lekkere zomerse gerechten en valt er eindeloos te combineren. In de zomer kan het ook raadzaam zijn om af te wijken van de”normale” etenstijden. In veel Zuid-Europese landen wordt namelijk vaker dan de 3 hoofdmaaltijden gegeten. Mede door de hitte wordt het avondeten pas vaak na achten gedaan. Aangezien het bij een hoge temperatuuur altijd lastig is om een volle maaltijd te eten.

 

Leave a Reply

shares