Assign a menu at Appearance > Menus
India, Travel

Ins en outs van Darjeeling

Sharing is caring!

Darjeeling Batasia loopDarjeeling ligt prachtig in de bergen en is ook gebouwd tegen de bergen, waardoor je met een beetje geluk een prachtig uitzicht kunt krijgen vanaf uw hotelkamer. De omgeving is schitterend en de straten en huizen zijn erg sfeervol.

Wat is er te doen in de bergen van Darjeeling

Darjeeling is een bezienswaardigheid wat erg belangrijk is voor India. In de omgeving is erg veel te zien en te doen, waardoor veel mensen hier vaak langer blijven dan dat ze geboekt hadden. Dus als tip geef ik mee om meteen meer dagen te boeken, dit kunt u namelijk allemaal doen in Darjeeling.

Toy Train

Darjeeling staat bekend om zijn indrukwekkende bergen en de prachtige omgeving. Een van de hoogtepunten is een ritje in de bergtrein, de trein wordt ook wel de Toy Train genoemd. De bergtrein is een geweldige ervaring, aangezien het ook op lijst staat in de UNESCO World Heritage list. UNESCO omschrijft het dat ook als het meest mooie voorbeeld van een passagier spoorweg in de bergen. En als je hier bent, je ook echt een ritje moet maken. Wanneer je in de Toy Train zit beleef je een rustige rit met een droom uitzicht. De oude stoomtrein rijdt langzaam omhoog de bergen in.

Batasia Loop

Op de route van de Toy Train, is de Batasia loop. Een van de bezienswaardigheden die echt op uw lijstje moet staan voor wanneer u naar Darjeeling gaat. Geniet van het brede uitzicht op de bergen, met prachtig uitzicht op de Mt. Kanchendzonga en de Oostelijke Himalaya.

Ga naar een theeplantage

Waarom mensen naar Darjeeling komen komt door de theeplantages die daar zijn, de populaire thee tours zijn dan ook erg bekend. Darjeeling heeft al jaren veel uitgestrekte theeplantages. Er wordt niet voor niets gezegd dat het stadje “mekka van de thee” wordt genoemd. Er zijn ongeveer 80 theeplantages die uitgestrekt liggen over duizenden hectare grond. De Darjeeling thee is dan ook een van de bekendste theemerk ter wereld.

Het is ook mogelijk om te overnachten bij de theeplantages. Bij een luxe accommodatie of een accommodatie on a budget, voor wanneer u even weg wilt zijn van alle drukte en echt wilt genieten van de omgeving.

De Tiger Hill

Darjeeling tiger hill himalaya

Wanneer u echt een prachtig uitzicht wilt zien in een mooie omgeving is het demoeite waard om naar dit bergstadje te gaan. Met een mooi uitzicht op de bergen in het Himalaya gebied. Ga daarom mee met de bekende tocht die via deze mooie omgeving lijdt naar Tiger Hill. Vanaf hier heeft u namelijk het mooiste uitzicht op de Kanchenjunga berg en wanneer u echt goed kijkt is het mogelijk om de Mount Everest te zien.

Weet wel dat u niet alleen bent en wanneer u dus foto’s wilt hebben zonder toeristen moet u wachten tot dat iedereen weg is.

Een aanrader is om er te zijn met zonsopgang, wat echt een spectaculair uitzicht geeft. Wel zijn er veel toeristen van Darjeeling die hiervoor naar Tiger Hill komen.

Observatory Hill

In Darjeeling zijn er een groot aantal uitkijkpunten te vinden die uitkijken naar het noordoostelijke van de Himalaya. Waarvan Darjeeling Observatory Hill veruit de bekendste is. Het is een prachtige locatie met een indrukwekkend uitzicht en dat voor een kleine wandeling vanuit Darjeeling.

Tibetaanse Tempels

De stad heeft een bijzondere band met Tibet. In 1959 werd India een belangrijk centrum voor Tibetanen. Wat komt door de verbanning van Dalai Lama naar India, waardoor er een uittocht kwam van mede Tibetanen naar India. Vanaf dat moment is het Tibetan Refugee Centre in Darjeeling gegroeid tot een van de belangrijkste plekken voor de Tibetaanse gemeenschap. Vanwege deze reden is het echt een must om een kijkje te nemen bij de Tibetaanse Tempels.

Teesta River

Darjeeling staat niet alleen bekend om het uitzicht en de thee het wordt ook steeds populairder door de sporten. Een spannende uitdaging wat steeds populairder wordt is het White Water Rafting in de Teesta River. In het gebergte stroomt het schuimende witte water met stroomversnelling, wat uitstekend is voor rafting. Het is geschikt voor beginners als gevorderde.

shares