Assign a menu at Appearance > Menus
Travel, Uncategorized

5 Toffe buitenlandse festivals

Sharing is caring!

Festivals zijn er in vele maten en soorten. Van Dance en Techno tot Rock en Indy muziek. In Nederland struikel je in de zomer bij elk weekend over diverse festivals. Mocht je het in Nederland allemaal wel een keer hebben gezien, kan het geen kwaad om eens buiten de landsgrenzen te kijken. Hieronder hebben we 5 van de meeste toffe festivals in Europa op een rij gezet, die wel een plaatsje verdienen in je festival agenda.

Tomorrowland

Zelfs voor niet festivalgangers spreekt Tomorowland wel tot verbeelding. Sinds 2005 wordt het festival georganiseerd in het Belgische De Schorre. Het grootschalige dance event heeft elke jaar de allerbeste DJs ter wereld en wordt daarom ook door de meeste gezien als beste dancefestival ter wereld. Sinds 2017 bestaat Tommorowland uit 2 weekend achter elkaar waardoor het helaas wel iets minder uniek is geworden als je een kaartje had te bemachtigen. In 2017 was Tomorrowland goed voor 400.00 bezoekers, verdeeld over 2 weekenden.

Tomorrowland festival in Belgie

Untold

Waar Tomorrowland enorme bekendheid geniet is dit niet het geval met Untold. Terwijl Untold in 2017 300.000 bezoekers trok in een 4 daagsweekend en werd bekroond tot Best Major Festival. Een reden voor de relatieve onbekendheid van dit inmense festival is de plaats waar het word gehouden. Untold vindt plaats in het plaatsje Cluj-Napoca in Roemenië en wordt ook wel het Tomorrowland van Transsylvanië genoemd. Untold is nog een jong fesitval en wordt in 2018 pas voor de 5e keer gehouden.

Untold Festival in Roemenie

Sziget

Een festival dat niet mag ontbreken op deze lijst is natuurlijk het Sziget Festival. Sziget vindt plaats op het eiland Obuda-eiland in de rivier de Donau in Budapest in Hongarije. Het festival duurt 7 dagen en vindt vaak plaats in de eerste week van augustus. In 2016 was Sziget goed voor bijna een half miljoen bezoekers. Net als vele andere festivals heeft Sziget ook een festival camping. Echter staat deze zoals vaak gebruikelijk is bij de meeste festivals los van het festivalterrein. Op Sziget is dit anders en lopen dag bezoekers ook rond door de camping omdat de camping verspreidt is over het festival terrein.

Sziget festival in Hongarije

Melt

In Duitsland vindt dichtbij Berlijn het Melt festival plaats. Het festival vindt plaats in een oude steengroeve wat schitterende decors oplevert. Er wordt vooral digitale muziek aangeboden. Verder bijzonder aan Melt is, is dat het 24/7 dagen doorgaat. Geen moment van verveling mogelijk. Melt is echter wel een relatief klein festival met slechts 20.000 bezoekers. Voor de juiste festival outfit zie deze blog.

Melt festival in Duitsland

Glastonburry

Een van de grootste buitenfestivals ter wereld is Glastonburry wat plaats vindt in Pilton te Groot-Brittannië. Elke grote artiest heeft hier wel eens gestaan of wil er staan. Het is ook niet voor niets dat de line-up van Glastonburry tot de beste ter wereld behoort. De 150.000 kaarten zijn ook bijna altijd binnen enkele uren uitverkocht. In tegenstelling tot de andere grote festivals is dit geen dance festival maar staat het meer bekend om rock- en popconcerten. Het festival bestaat ook al bijna 50 jaar.

 

 

 

Leave a Reply

shares