Assign a menu at Appearance > Menus
Het uitzicht als je in je eentje op vakantie gaat
Travel

5 Tips voor alleen reizen

Sharing is caring!

Reizen opzich is vaak al een avontuur. In je eentje maakt dit het een nog groter avontuur. Je bent minder afhankelijk van anderen waardoor je meer vrijheid ervaart. Echter ben je soms ook veel kwetsbaarder en heb je niet iemand op terug te vallen bij ziekte of andere narigheden. Daarom de volgende 5 tips voor alleen reizen.

Overnachtingen

Als je alleen reist is het vaak raadzaam om te gaan overnachten in hostels of dorms. Hier slapen vaak meerdere soloreizigers, waardoor je zonder enige moeite andere soloreizigers ontmoet. Sommige mensen hebben een negatief beeld van hostels, aangezien deze vaak vies en luidruchtig zijn. Dit hoeft echt niet altijd het geval te zijn. Het grote voordeel van kamers delen is dat het goedkoop is. Het delen van een kamer met vreemde mensen kan voor een onrustige nacht zorgen, daarom is het altijd handig om een een oogmasker en oordopjes mee te nemen.

Een hostel als je in je eentje reist

Eten en Drinken

Alleen op reis hoeft niet te betekenen alleen eten. Als je een drankje gaat doen is het slim om aan de bar te gaan zitten. Aan de bar zitten maakt je toegankelijker voor mensen om een gesprek aan te knopen. Het kan zijn dat mensen bestellingen komen doen en hierdoor even weg zijn uit hun groep, waardoor ze makkelijker aanspreekbaar zijn. Grote kans dat ze na een gesprekje vragen of je bij de groep komt zitten.

Grouptours

Waar je ook op reis bent, overal worden er groupstours aangeboden. Binnenstappen bij een touroperator en vragen op grouptours is daarom een slim idee. Dit zijn vaak leuke activiteiten waarbij je medereizigers kan ontmoeten.

Transport

Tijdens het backpacken alleen is het slim om je backpack altijd dichtbij je te houden en liever niet uit het zicht. Tijdens een lange busreis bijvoorbeeld is het slim om je waardevolle spullen in je daypack te doen die je dan bij de hand kan houden. Stap ook niet zomaar in bij taxi’s. De legale/officiĆ«le taxi chauffeurs hebben vaak een identifactie code op de voorruit. Wanneer je je niet veilig voelt is het slim om dit nummer te onthouden.

Geniet

Alleen reizen betekent niet dat je alleen bent. Je kan er altijd voor kiezen om alleen te zijn, maar dat hoeft niet. Zorg voordat je alleen op reis gaat dat je niet bang bent om alleen te zijn. Alleen in een restaurant zitten of ronddwalen door een stad zijn de momenten waarop je echt bij jezelf staat. Hierdoor is het vaak makkelijker om de omgeving in je op te nemen. Mocht je je toch een beetje ongemakkelijk voelen zorg dan dat je altijd iets van een boek, reisgids of dagboek in je tas hebt. Zo heb je altijd wat te doen, mocht je alleen zijn.

 

 

Leave a Reply

shares